Üdv mindenkinek!
Gondoltam nyitok új témát, nem akartam SzalaiG kérdésibe és válaszaiba belekeverni a sajátjaimat.
Régóta gondolkodom azon, hogy megint legyen akváriumom, ami már régen is volt, de akkor még nem nagyon értettem hozzá, csak tartottam őket az akiban, és sajnos a költözést nem bírták kiŰ:(
Szóval eljött az idő hogx megint ékesítse egy gyönyörűség a szobámat, ami elég kicsi most, és csak egy írósztalnyi hely van, ezért is döntöttem egy nano mellett. Ebben kapcsolatban szeretném kérni a tanácsotokat.
Kinéztem 3 akvárium szettet:
- Eheim aquastyle 35 l: ami ebben nem tetszik az a belső szűrő és a sztem gyenge 7wos világítás
- Wave Box 40: előnye - Niagara 250l/óra teljesítményű akasztós külső szűrő, hátránya(?): 11w lámpa
- Aquatic Nature Aquarium COCOON 3 (31,2 L) 30 x 30 x 35 cm vagy Aquatic Nature Aquarium COCOON 6 (31,2 L) 40 x 26 x 30 cm, előnyeik- Solar DuoBoy 26W világítás,- Biológiai akasztós szűrő, bár nem tudom milyen féle. A cocoon 6 jobban tetszik mert nem olyan kocka mint a 3, szebben be lehet rendezni sztem.
Vagy jobb ha teljesen én rakom össze: kb 30les akvárium, Blau Mini PL - Nano lámpa - 18 W, valamilyen csendes, külső szűrő(pl Tetratec EX 400 külső szűrő 400l/h). Nézegettem az árakat egy arámylag normális külső szűrő pl eheim pro, majdnem annyiba kerül mint maga a szett, ezért is lenne jobb a szett, mert olcsoban jönnék ki.
Az aquatic az ami a legszimpatikusabb: mindenképp külső szűrőt(lehetőleg akasztós, csendes mert hálóba lenne) szeretnék hogy a kis akváriumban ne rondítsa el a képet, bár nem tudom hogy amit ehhez adnak mennyire jó, a lámpa is szerintem elég erős.
Sok pénzem most nincs rá, gondolok arra hogy venni esetleg egy másik szűrőt vagy lámpát, ezért is szeretnék választani e három közül. CO2 nem szeretnék(még).
Amit szeretnék ebből az akváriumból kihozni, az egy szép, igényes növényes aki, pár hallal, és garnélával(ezt mindenképp szeretnék, hol tudok egészségeseket venni, és melyik fajtát lenne érdemes beszerezni?)
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv,
Gábor