Fűtés

Akváriummal, világítással, akvárium technikájával kapcsolatos témák

Re: Fűtés

HozzászólásSzerző: Beni » 2012.11.26. 21:10

Vízcserénél ki is kell kapcsolni a fűtőt, ha kilóg a vízből, mert elpattanhat. Legalábbis a régebbi típusok biztosan, mert olyanokkal hallottam ilyet, az újakat meg nem tudom.
Beni
Mosura
 
Hozzászólások: 182
Csatlakozott: 2012.08.19. 07:21
Tartózkodási hely: Tatabánya mail: beni_p@vipmail.hu

Re: Fűtés

HozzászólásSzerző: cuko » 2012.11.27. 12:16

boomo írta:Kb 1w/litere ajánloták régebben a fütöket amig nem voltak ezzek a bimetálos szabályzok. Kisebb akváriumnál több nagyobbnál kevesebb az arány kb. Szerintem ha egész nap megy a 15w os fütöd kb 3-5 c fokkal dobja meg az akvárium 20 egynéhány liter vizét a szoba höfokához képest. Szerintem menjen fixen nem kell idö kapcsoló. Nem fogod tul melegiteni vele. De vizcserénél kicsi legyen a höfok különbség az akvárium illetve a csere viz közt

Tegnap ment egyhuzamban kb 3-4 órát, és 22-23 fokra ment fel a víz hőmérséklete, de későn kezdtem, és éjszakára nem akartam úgy hagyni még.
Kaptam kölcsön még egy hőmérőt, remélem így pontosabban tudom nézni, az egyik 19, a másik 20 fokot mutat most, és rákapcsoltam a fűtőt, naplózom, hogy a délután folyamán hogyan növekszik a hőmérséklet.

Beni írta:Vízcserénél ki is kell kapcsolni a fűtőt, ha kilóg a vízből, mert elpattanhat. Legalábbis a régebbi típusok biztosan, mert olyanokkal hallottam ilyet, az újakat meg nem tudom.

Köszi, mindenképpen észben tartom! A cserevizet sem a fürdőben fogom pihentetni, mert ott hideg van, beviszem egy szobába.
Avatar
cuko
CRS C
 
Hozzászólások: 58
Csatlakozott: 2012.10.15. 04:22
Tartózkodási hely: Budapest, XVII. kerület

Előző

Vissza: Az akvárium

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron