Haustiermesse Wien 2012 Dominik szemszögéből

Események az akvarisztika világában

Haustiermesse Wien 2012 Dominik szemszögéből

HozzászólásSzerző: Dominiks » 2012.11.13. 20:11

Nos nem vagyok egy nagy mese mondó sem világklasszis újságíró ,de megpróbálom oly módon kifejteni magam ,hogy az érdekes is legyen. Ebben nem vagyok biztos ,hogy sikerrel járok ,de remélem ,hogy egy kis bepillantást és mosolyt tudok elérni nálatok :)


Elnézést kell kérnem a képekért ,de érdekes módon az nap a helyszínen meghalt a fényképező és muszály volt telefonnal képeket készítem amiért most nagyon haragszom.....


Kép


Már nagyon rég el szerettem volna jutni erre a kiállításra mert mostanában sajnos semmilyen kiállításra nem tudtam eljutni így időszerű volt és úgymond "kiéhezet" egy ilyen jellegű rendezvényre.


Kép


Valamilyen szinten fontos volt a számomra a rendezvény ,hogy felmérhessem az Osztrák piacot és kapcsolatokat gyűjtsek. Sajnos elvárásaimnak megfelelően igen kevés osztrák akvaristával sikerült találkoznom.

Érdekes módon vagy pontosabban okos módon rengeteg külföldi képviselőt láthatunk kint. Nagy örömömre sikerült több magyaral beszélni és nagy vágyam tejlesült mert megismertem a vízínövény beszállítót akinek a növényeit már idők óta használom így egy igen értékes ismeretségre tettem szert :)

Kép

Kép

Nos megpróbálom akkor összefoglalni a területeket. Azzal tisztában voltam ,hogy az Osztrákok nagy kedvenc háziálata a macska. Hihetetlen ,de óriási kínálat volt különféle macska típusokból. Szintén rengeteg külföldi tenyésztő képviseltette magát a macska osztályon és meglepődve tudatosult bennem ,hogy csak elvetve láttam ,kutyákat. A legtöbb kutya a kiállításon egyszerűen a vendégek által a helyszínen sétáltatott kutya volt :) Természetesen hatalmas mennyiségű kutya és macska kiegészítő felszerelés volt a kínálatként.

Kép

Tengeri akvarisztikában nem volt egy óriási képviselet viszont amit láttam kint tengeri akváriumot az mind a szememben első osztályú volt le a kalappal :)

Kép

Kép

Terrarisztikából is voltak kiállítók ,de szerintem méretben ők is elhanyagolhatóak voltak.

Kép

Most érek a tetőpontra : garnélák . Sikerült pár igen szép példányt látnom ,gyönyörű kardinális garnélákat és CRS-eket látthattam amindek nagyon örültem :) Ha tenyésztői oldalt nézünk akkor igen csekély volt a választék mert csak éltalam érdemlegesnek tituláltakból csak ketten voltak. Így nem volt egy borzasztóan nagy garnéla választék. Viszont kapott a kiállítás általam egy szörnyű rosz pontot. Voltak akváriumok ahol garnélákat csak kiállítás céljából lehetett látni és ezekben az akváriumokbon egytől egyik vagy haldoklotak vagy már elpusztult garnélákat lehetett megtekinteni. Az egyikben végik kellet néztem egy Blue Tiger halál tusáját aminek nem igazán örültem....

Kép


Ahh szegények :(
Kép


Hal kínálatal viszonylag meg voltam elégedve ,de az sem egy egetrengető mennyiség volt ,de lehet ,hogy én vagyok már már nagyon kritikus.

Meg kell ,hogy mondjam egy kicsit meglepődtem az oriási növényes akvárium kínálatól. Volt egy két nagyon szép darab. Igazából nem kellene meglepődnöm hisz az első Austrian Aquascaping Kontest volt viszont ha ebből a szemszögből nézzük akkor kedves barátaim mi magyarok simán ráverünk az Osztrák Aquascaperekre :)

Kép

Kép


Majdnem elfelejtettem említeni természetesen az akvarisztikán belül a nagyobb nevek portékáját is megcsodálhatunk mint pl.: Sera , Tetra ,Dennerli


Dennerli növény vásár (DRÁGA)
Kép


Öszegészben nem volt egy rossz kis rendezvény bár az igényeimet nem elégítette ki megfelelően ,de ez már az én problémám. Ez természetesen csak az én véleményem és elnézést kérek ha valamit nem megfelelően írtam le . Fent tartom a hibázás jogát :D Remélem sikerültem bemutatni az idei rendezvényt nagy vonalakban és remélem ,hogy lekötöttem a figyelmeteket :)

A többi képet az alábbi linket tekinthetitek meg:

https://picasaweb.google.com/1127757608 ... pfom5mUkAE
Dominiks
Hinomaru
 
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2011.10.02. 11:07

Re: Haustiermesse Wien 2012 Dominik szemszögéből

HozzászólásSzerző: szentgyo » 2012.11.13. 21:24

Köszi a beszámolót! Idén nem jutottam ki, de a korábbi évek tapasztalatai alapján egyre nő a kutya-macska része a rendezvénynek, ami kevésbé érdekel. Aki mondjuk nem volt még, mindenképp érdemes kilátogatnia, mert jó kis élmény.
Avatar
szentgyo
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 1483
Csatlakozott: 2010.08.09. 22:12
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Haustiermesse Wien 2012 Dominik szemszögéből

HozzászólásSzerző: boomo » 2012.11.13. 22:01

Köszi a beszámolót és a képeket
boomo
Mosura
 
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2012.08.17. 18:10
Tartózkodási hely: Budapest xyfono@gmail.com

Re: Haustiermesse Wien 2012 Dominik szemszögéből

HozzászólásSzerző: Dominiks » 2012.11.15. 21:06

Nagyon szívesen :)
Dominiks
Hinomaru
 
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2011.10.02. 11:07


Vissza: Események

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron