7. Terrapláza

Események az akvarisztika világában

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: Frettner » 2012.10.13. 19:07

tatranfanatik írta:
Frettner írta:
boomo írta:Kint leszek mohát vadászok. Legalábbis ez a terv. Kíváncsi vagyok garnélákra ha lesznek .Illetve ahol sört árulnak ott is megfordulok. Biztosan :))


Boomo, hívj fel, ma szedtem szét 2 aksit, újraindítom, van egy csomó Microsorium meg Bolbitis.
hetven-hatharminc-huszonhat-huszonhárom
Ja, és garnélás akváriumból van, egészséges, garnélákra ártalmatlan. Nem volt tápozva sem.


Egy kis bolbitisra, microsoriumra így látatlanban is vevő lennék, ha már ilyen szívesen adod ;) Én Takács Tamás vagyok, ha kint leszek megcsörgetlek esetleg, ha az neked is jó.


Oké, viszem.
11-12 között leszek kint.
Avatar
Frettner
King kong
 
Hozzászólások: 1208
Csatlakozott: 2010.08.14. 21:20
Tartózkodási hely: Budapest/immonette@freemail.hu/

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: trewa » 2012.10.13. 23:08

én is megyek! :) :) bár főképp hüllők miatt,de azért halat,garnélát is veszek ha lesz ami érdekel. :) :)
Avatar
trewa
Yellow fire
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2012.04.08. 23:19
Tartózkodási hely: Ajka

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: Frettner » 2012.10.14. 19:02

Na én voltam a Terraplázán:
Garnéla felhozatal:
Lajcsinál volt pár szép CRS-CBS - hamar elkelt az összes.
Attilánál ( mellette) szép Sakurák, még én is elcsábultam, vettem párat vérfrissítésnek, egy zacskó Rili - egyben elvitték, a Yellow fire-k közül is ki lehetett szedni pár szép sárgát, nagyon erős RC-k, (300 Ft volt, de szépek voltak). Egyéb: Blue pearl. white pearl, Indian Zebra, vad zöld heteropodák....
Zdenek: gyengusz RC-k, Sakurák ( nem itt vettem), Indian zebra - kicsit színtelenek voltak, Blue pearl-White pearl- háááát.... ORANGE SAKURA - ezt előre lebeszéltem vele, hogy kell, de végül nem vettem meg. Babaulti green - ezt is akartam - nem vettem, és nem az ára miatt.....
Még pár helyen kínáltak RC-t és egy helyen Tigrist - na az jónak tűnt. Volt Pinikkio és Amano 2 pulton is.
Halas felhozatal: sok minden volt, 2 cm-es Diszkosztól a tizenezer forintos L harcsákig. Szerettem volna még pár Endlert- sehol sem láttam szépet, törperazbórát - lehetetlen küldetés - és fátyolos arany ancit - na pont ez nem volt senkinek.
Botsáskák dögivel voltak, kígyók is, agáma, vizi agáma, kaméleon, ilyenek. Madárpókkal most kevesebben jelentkeztek, és a nyílméregbékák úgyszólván teljesen eltűntek a kínálatból.
Levelibékák, ásóbékák stb. szerényen. Teknősök nagy választékban, de a szárazföldi változatok árát nagyon megdobja a CITES papír. 10e-nél kezdődnek a szerény Görög teknősök, a ritkább fajokért 50-100e-t is elkértek.
Egér, hörcsög, tengerimalac, sün, CSÜNGŐHASÚ SERTÉS?????,
Növényekből jól álltunk, olcsón volt sok. És végre mohából is volt választék, a gömbmoha mellett jávai-, forrás-, taiwan-, láng-, és weeping mosst is ki lehetett fogni.
Persze megint a Greenaqua standja volt a legtutibb, na ja, minőségi cuccokból lehet építkezni ;)
Mi reggel 8-kor mentünk, nyitás előtt 2 órával, és bekönyörögtük magunkat a gyermekkel. 10 után eljöttünk, akkor közel 500 méteres tömött sor állt a szitáló esőben...én visszamentem 3 körül, akkorra már teljesen lecsengett, és 1/2 5 körül mindenki kezdett pakolni. Sajnos össze sem lehet hasonlítani a múlt évi bécsi börzével, és azt hiszem, még jó pár évig nem fogjuk elérni azt a szintet. Mindenesetre - jó kis szórakozás volt.
Avatar
Frettner
King kong
 
Hozzászólások: 1208
Csatlakozott: 2010.08.14. 21:20
Tartózkodási hely: Budapest/immonette@freemail.hu/

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: Beni » 2012.10.14. 21:45

A februárin voltam, de olyan szintű tömeg és szervezetlenség volt, hogy elhatároztam, hogy amíg nem rendezik egy normális helyszínen ezt az egyébként nagyszabású rendezvényt, addig nem vagyok hajlandó elmenni. Remélem a szervezőknek is leesik előbb-utóbb, hogy a terrapláza már kinőtte azt az épületet.
Beni
Mosura
 
Hozzászólások: 182
Csatlakozott: 2012.08.19. 07:21
Tartózkodási hely: Tatabánya mail: beni_p@vipmail.hu

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: tatranfanatik » 2012.10.14. 22:18

Én is voltam. Rögtön rá is döbbentem, hogy masszív másnaposságra nem túl jó orvosság a szűk folyosókon verekedni a továbbjutásért, 30 fok melegben. A túlélésben segített az ELTE kőzetgyűjteménye, oda jártam lecsillapítani a fejfájásomat, tekintve, hogy az egy négyzetméterre eső sikítozó kiskölykök száma itt volt a legalacsonyabb. Egyébként ez egy teljesen korrekt kis kiállítás, kifejezetten igényes. Azt azonban meg kell jegyzenem, hogy szerintem az ELTE TTK épülete finoman szólva is korlátozottan alkalmas egy ilyen rendezvény befogadására. Szűk, levegőtlen, ennyi ember befogadására képtelen.
A börze akvarisztikai részlege nekem csöppet okozott. Ugyan még nem voltam sosem a terraplázán, de ennél azért többre számítottam. A csúcs, minden tekintetben a greenaqua standja volt, ők már azon a szinten vannak, hogy menő miniszoknyás hosztesz lányokkal is optikai tuningolhatnak.
Én amatőr vagyok még a témában, de azért választék tekintetében szerintem nem nyújt túl sokat a pláza. Nanohalak elvétve voltak csak, én b. brigattae-t vadásztam, mindhiába. Vásárfiaként egy szép vörös hím és egy petés sakurát hoztam. A többit Fettner kolléga már elmondta. Neki egyébként ezúton is köszönöm a finom ajándéknövényeket és a szaktanácsadást.
tatranfanatik
CRS C
 
Hozzászólások: 72
Csatlakozott: 2012.09.20. 17:23

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: boomo » 2012.10.14. 22:36

Kint voltam 10:00 kor lett volna a hivatalos nyitás ,de akkora már hosszú sor állt .

Ami engem érdekelt megfogott.:
Szerintem arányait tekintve sokkal nagyobb volt a tömeg mint a kiállítok száma indokolná. Rendkívül sok embert érdekel egy -egy ilyen megmozdulás .Mintha cukrot osztottak volna. Türelmes sorban állás a szemerkélő esőben .Sok családnak ez hétvégi családi esemény volt amiért kimozdultak otthonról hétvégén. A kis srácok csillogó szeme amikkor egy egy akváriumot terráriumot kis állatot sikerült kikunyizniuk szüleiktől és boldogan szorongatták jó volt látni .
Jobbra a bejáratól volt egy nagyobb talán 6 szögletű akváriumból kialakított terrárium azt hiszem krokodil szalamandráknak kB 5-10 perc kutakodáskor derült ki még üres .Utána nem bírtam meg állni ,hogy ne nézem meg mások kíváncsi keresését :) Elején próbáltam néhány képet lőni amit érdekesnek találtam az árusok szó nélkül mutatták kézbe vették a lámpák alá rakták az állatokat hogy könnyebb legyen fotózni. Sünik nagyon murisak voltak benyúltam az asztal fölé fotózni fordultak a kezem felé azt hiték kaját kapnak ezek nagyon jó pofák.
Elég rég voltam már hasonló kiállításon madárpókok nagyon elterjedtek a terraristák körében .Sokkal szélesebb fajválaszték és szép potrohú pókok ,ha jól láttam volt aki mikroszkópos segítséget is nyújtott a nem megállapításához. Itt volt egy kisebb áthatolhatatlanak tűnő tömeg. Egy egy kiállítónál eltöprengtem atya ég mi lehet nála otthon. Sokféle sikló kígyó számomra nem ismert változatai. Kaméleonokból is bővebb választék mint anno. Nappali gekkokból is volt szélesebb skála de inkább kicsiket árultak mint adult példányokat. Egy fiatal párnál elérhető áron sok szőlőtőke előkezelt állapotban szerintem normális áron . Gömb mohák olcsón és sok volt, jávai mohát már nehezebb volt beszereznem. Garnélákhoz nincsen „szemem” a szállítás miatt is valószínűleg nem a legjobb formájukat mutatták . Volt egy sakura csapat amiből én is szívesen vittem volna haza . GA egyik akváriumában sikerült pont elcsípnem egy gyönyörű garnélát szerintem crs lehetett mintha kézzel festették volna az eleven színeket és az akvárium üveg minősége erre még rásegített. Diszkoszhalak olyan olcsón régen az árusnak fél óra múlva nem lett volna portékája. Pár tengeri garnéla bohóchal mandarinhal. A Show-t egyértelműen a GA vitte el nagy területen voltak kint ,gyönyörű akváriumokat hoztak ki (ezt megszervezni kicipelni nem irigyeltem őket) csinos mosolygós csajok egyen póló stb...Más kiállótoknál sajnos nem jellemző ,hogy látványos megjelenésük legyen és így próbáljanak megjelenni eladni magukat .Volt még egy szebb akvárium ott vízinövényeket árultak és egy nagyon szép tengeri akvárium hátul . Nagyon sokat számít egy egy kiállító hol kap helyet ez látszott a tömegből.

Végén még volt görény simogató itt persze megkaptam csak a görényeket simogathatom! Sört azt bebuktam nem kaptak engedélyt az árusításra .2 órát elnézelődtem a színes forgatagban. Gömb moha most nagy kedvenc olyan szép mélyzöld remélem bírni fogja a klímát.
boomo
Mosura
 
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2012.08.17. 18:10
Tartózkodási hely: Budapest xyfono@gmail.com

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: Nya » 2012.10.14. 23:01

boomo írta:Gömb moha most nagy kedvenc olyan szép mélyzöld remélem bírni fogja a klímát.

Azért előtte karanténozd,mert a gömbmohában szeretnek éldegélni,mindenféle nem kívánatos lények!planária például..
Nya
Hinomaru
 
Hozzászólások: 119
Csatlakozott: 2011.09.05. 09:23
Tartózkodási hely: panzer4@mailbox.hu

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: boomo » 2012.10.14. 23:42

Beraktam már az akváriumokba őket előtte bubis víz hideg meleg vizes kezelés durván kinyomkodtam öblögetem stb... igaz nem kezeltem vegyszerrel .Áttol én is félek hogy beviszek valamit amit nem szeretnék . 4-5 hét elég lesz hogy kiderüljön remélem.
boomo
Mosura
 
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2012.08.17. 18:10
Tartózkodási hely: Budapest xyfono@gmail.com

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: Frettner » 2012.10.15. 12:49

"Sok családnak ez hétvégi családi esemény volt amiért kimozdultak otthonról hétvégén. A kis srácok csillogó szeme amikkor egy egy akváriumot terráriumot kis állatot sikerült kikunyizniuk szüleiktől és boldogan szorongatták jó volt látni ."

Én is láttam, amin egy kisgyerek boldogan vitte haza a frissen vásárolt guppikat és Xifókat. Amikor megkérdeztem: "És mond csak, milyen akváriumod van? " a kis kezecskéjével mutatta, hogy ekkola, gömbölyű!!!!, Szóval a szülő elmondása szerint olyan 5 liter körüli gömbakvárium, szűrés, világítás, növények és szellőztetés nélkül. Mikor megjegyeztem, hogy nem lesz ez így jó, a halárus azt mondta, "jó az, csak minden nap cseréljen benne 1 liter vizet....." és már csomagolta is a halakat.....
Etikusan, ahogy kell.....

"GA egyik akváriumában sikerült pont elcsípnem egy gyönyörű garnélát szerintem crs lehetett mintha kézzel festették volna az eleven színeket és az akvárium üveg minősége erre még rásegített."

Amiket a GA akváriumában láttál, azok Szengyotól származó Taiwanok voltak. Szépségesek.
Avatar
Frettner
King kong
 
Hozzászólások: 1208
Csatlakozott: 2010.08.14. 21:20
Tartózkodási hely: Budapest/immonette@freemail.hu/

Re: 7. Terrapláza

HozzászólásSzerző: trewa » 2012.10.15. 21:16

a börze jó lett volna a tömeg a sikítozó kölykök nélkül.én laikusként nem találtam olyan garnélát amit hazahozzak.a GA standja valóban szép de az áraik,na azok nem magyar keresethez valók! egy diónyi moháért 2-4000 forint,sztem ez kicsit vicc!
Avatar
trewa
Yellow fire
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2012.04.08. 23:19
Tartózkodási hely: Ajka

ElőzőKövetkező

Vissza: Események

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég