Tulajdonképpen annyira bonyolult, mint a szeletelt kenyér... Soha nem tetszettek azok az apró kis kerámiacsövecskék - amik egyébként nagyon praktikusak pl. vedléskor. Lehet kapni high-tech, még kevésbé designosakat, amibe moha telepíthető - ebben már több a fantázia.
Mivel én bazaltból szoktam a dekort csinálni és nem volt itthon a flexnél kisebb gyémántos szerszám elővettem a tartalékban lévő pár lávakövet. Ezeket dekor alá használom, mert könnyű, üreges és rendszerint semmi nem oldódik ki belőlük. Viszonylag könnyen megmunkálhatóak, én pl. a csend kedvéért egy fémfűrésszel vágtam le ezt a darabot. Pontosabban bevágtam pár centit minden oldalról és letörtem kézzel. Utána sima kínai fémfúrószárral (ez az a HSS, ami a puhább fákat simán elviszi ). Többféle, kicsit kifelé lejtő lukat fúrtam bele, hogy az esetleges mulm ne benn gyúljön fel. 3-as, 5-ös és 8-as átmérőjú fúrószárat használtam 4-6cm mély lukak készültek.
Egész szikla alakú... mert szikla
A tetejére kötöttem egy Anubias nana-t.
Ez mondjuk szárazon jobban nézett ki.
Ha legközelebb csinálom, fúrok az Anubiasnak vagy Microsorumnak függőleges lukakat, amiben el lehet tüntetni a gyökereket. És akkor már damil sem kell, amíg befogja...