Nem rossz ötlet dzsega, de ezeknek az akcióknak általában az a vége, hogy valamelyik könyöknél elkezd összegyűlni és pangani a bejuttatott légnemű közeg és nem csak nem oldódik be, de masszívabb nagyobb buborékokká egyesül.
Folytatva a dolgokat végül is letettem a 90 fokos műanyag könyök rézzel való kiváltásáról. Nem akarok kockáztatni nehézfém és oxidjai bejuttatásával a vízbe.
De nem vagyok hajlandó 600Ft-ot adni darabjáért + 1500Ft postaköltség, ha nem helyből rendelem. Viszont itt nem kapni alkalmas idomot.
Egy barkácsboltban akadtam rá a nagy kutakodás közepette 12mm külső átmérőjű "T" idomra.
Nem volt mit tenni vettem 5 db-ot. Majd csak összehozok belőle valamit. És 80Ft / db.
Lefűrészeltem mindegyikről az egyik szára és a meghagyott 1 cm-es csonkokat ledugóztam a lányom kikopott filceinek végdugóival.
Egy kis pillanat ragasztóval a helyükre kopogtattam őket és íme... 5db könyök, összesen 400Ft-ból.
Egyenlőre nem fogok "U" profilt és hattyúnyak alakú merev profil beszerezni a szívó illetve nyomó ágakhoz. Megoldom ezekkel a könyökökkel és csövekkel.
Szereztem még 200Ft-ért 4db jóféle tapadó korongot, amelyeken átfűztem vékony kötegelőt.
Jött még 3 új krumplis zsák (30Ft / db). Igaz, hogy 2 utángyártott ehhez való szivacs korong 500Ft lenne, de az is Pesten van, én meg itt, a posta meg 1000Ft-ra növelné a darabárat.
Nekem tetszik a krumplis zsák és a sügerek is azt mondták, hogy nekik jó.
Az összeállítás egyértelmű. Annyi extraként, hogy az egyik krumplis zsákba került a szűrőanyag és úgy tettem a szűrőházba az alsó rács tetejére, majd fölé került még egy zsák és erre ment a másik rács,
majd a fedél.
A helyére pakolásztam és összekötöttem a hollandereket. A szívó ágban a csapig szívtam vízzel majd elzártam a csapot és a szívó ági hollandert is összekötöttem.
Végül egybe nyitottam a csapokat. Miután a víz kiegyenlítette a tartályt beindítottam. 2 percen belül a víz áramlás a szűrő tartályban reked buborékokat is kivitte.
Hibátlanul üzemel és hangtalan. A diffúzor is tökéletesen működik.