3 palackos artémia keltető, folyamatos keltetéshez, házilag.

Tippek, ötletek a házi készítésű felszerelésekhez, eszközök

Re: 3 palackos artémia keltető, folyamatos keltetéshez, házilag.

HozzászólásSzerző: Ati » 2011.04.13. 23:10

Killer81 írta:Néhány hetet ment az akváriumban és mint ne mondjak egy idő után mikor nyálkásodik az üveg mögötte, akkor mikor egy palackból kiszívod a vizet, akkor a felhajtó elő hajlamos elbillenteni valamelyest, míg vissza nem öntöd az egyensúly kiegyenlítése végett a vizet bele.
De így sem folyt ki soha. Akváriumon kívül ha megnedvesítve vannak feltapasztva a korongok, akkor bomba biztos. Erről a tapadó korongról tudok nyilatkozni. Ez szinte tejgumi lágyságú.
Most 4 hete van rajta. Meg sem moccant.
Aki ennek ellenére is aggódik az egyszerűen ha kívülre akarja akasztani akkor fűzzön középen végig egy szál vékony drótot és egy ponton rögzítse azt az akvárium széléhez.
Lehet kicsit túlzás az ötlet, de aki komolyan keltet, annak az is megfontolandó, hogy pár száz forintárt csináltasson egy pici akváriumot méretre direkt ennek a 3 palackos keltetőnek.
Tegyen bele egy 25W-os automata fűtőt (28-29fok, lerövidül a kelési idő) és egyetlen levegő csővel forgassa a kis aksiban is a vizet a meleg eloszlatása végett.


Bezony bezony, ez is pl. egy jó ötlet. Vagy csak simán 1db palackba is lehet fűtőt lógatni. Fűtésszezonban akár megoldható lehet pl. radiátor vagy kandalló közelében is.
Szóval tapadó... nagyon sokfélét próbáltam már akváriumon kívül is és egyik se bírta túl sokáig, még ha az első pár héten bomba biztosnak is tűnt (én is megnedvesítettem persze). Szóval csak óvatosan, én emiatt is írtam amit írtam. Ez csak egy saját tapasztalat, ettől még lehet olyan tapadó, ami bírja...
Akváriumon belül nem kételkedek, mert ugye ott ez a súly nem "olyan" súly.
Én továbbra is drótoznék, de többször nem írom le :) . Ez én vagyok.
További jó barkácsolást.
Ati
Yellow fire
 
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2010.09.03. 00:22
Tartózkodási hely: Vác, Budapest

Előző

Vissza: D.I.Y - Csináld magad

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron