4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

Események az akvarisztika világában

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: szentgyo » 2011.02.13. 18:37

Most értem haza, pár gondolat. Az előző rendezvény óta nem sok változott, talán kicsit több az akvarisztika, bevontak egy új helyszínt is, ami azonban eléggé el volt dugva, vsz sokan oda se találtak.

Nagy tömeg volt megint, a bejutás botrányos szerintem, fél órát álltam sorba, mire az épületbe be lehetett jutni.

Az előadások megint csak elég rosszul voltak promótálva, értsd sehogy. Egy teremben volt, de kb senki nem tudta hogy pontosan hol, nekem szerencsém volt, mert épp összefutottam az előadóval mikor ment a "titkos terembe". Annyival jobb volt, hogy most egy egész nagy előadóteremben volt, de elég kevesen voltak, akik hallgatták.

Ami a garnélákat illeti: igaz, nem néztem szét mindenhol teljesen alaposan, így lehet, hogy volt amit nem vettem észre, de elég botrányosnak tartottam a "felhozatalt". Ami a legjobban elszomorított, hogy 2 helyen is láttam sakurákat, de mindkettő red cherry volt. Mikor szóvá tettem az eladónak, hogy miért árulja ezeket a garnélákat sakura néven, az volt a válasz, hogy azért mert ő ezen a néven vette őket...
Avatar
szentgyo
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 1483
Csatlakozott: 2010.08.09. 22:12
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: xman » 2011.02.13. 18:50

11 re értem oda, 40 percet álltam sorba a bejutáshoz.
Jó sokan voltak ismét.
Előadásokra nem mentem be, mert az előt lekéstem a sorállás miatt, a másodikról elfeledkeztem, az uccsó meg nem érdekelt.
Én befektettem néhány darab yellow fire garniba.Próbáltam szebbeket kiválasztani.
Egy pár ismerőssel beszélgettem, de a Fórum találkózóig,(ha létrejött) már nem volt kedvem várni,nem voltam a legjobban.

Azon énis nagyon meglepődtem, hogy red cherryket árultak sakura néven és ez senkit nem zavart.Mondjuk én nem kérdeztem meg,hogy miért de nem tartom megfelelő válasznak ezt, amit kaptál.

Norbi
xman
Panda
 
Hozzászólások: 429
Csatlakozott: 2010.08.15. 11:06
Tartózkodási hely: Budapest XII.

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: FLINT » 2011.02.13. 19:29

Sziasztok!

Jó volt látni hogy nőtt a akvarista rész. A Green standja elég szép volt ,de az árak húzósak voltak :(
Garnikat én is vadásztam, és láttam a "red cherry" sakurákat is :) A bajom evvel csak az hogy kezdő garisokat szépen átverik :( Viszont sikerült végre CBS-t beszereznem, amit egyszerűen lehetetlen volt kapni a fórumokon ill. boltokban. :) Szal nekem sokkal jobban tetszett mint az őszi terraplaza.

Ui. azé van mit fejlődni a külföldi kiállításokhoz képest ;)
FLINT
Red cherry
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2010.10.26. 22:01
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: finu » 2011.02.13. 19:33

Sziasztok!Én is láttam a két eladónál a sakurának árult red cherry-ket,de még annak is satnyák voltak.Az egyik helyen én is megkérdeztem de csak egy vállvonás volt a válasz.
Avatar
finu
Új tag
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2010.08.16. 13:04

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: Moszat » 2011.02.13. 19:51

Érdekes volt. Végre egy normális környezetben tartják ezeket a börzéket, nem isten hátamögötti művházakban. A hely lehetőségeit viszont 0 szinten használták ki, volt még 3 kapu amit számításba se vettek. Brutális sor volt délelőtt, megoldotta volna. Az egyetemnek is volt még egy csomó kihasználatlan területe, amin el lehetett volna osztani a tömeget. A máskor ingyenes múzeum viszont "akciósan" pénzért megtekinthető lett. Ezzel együtt tetszett az egész, szép állatok voltak, és néhány növényt igen jó áron tudtam beszerezni. Az akváriumberendezést jó lett volna látni, ha nem sorban állok közben. A vízfeltöltésre megérkeztem, azt jó alaposan dokumentáltam. Képek picit később, még feldolgozás alatt van az anyag. Garnéla ügyben nem találkoztam különlegességekkel, leszámítva pár zacskó "Neocaridina green"-t, ami leginkább színetelen N. heteropodának tűnt. A sakurásított RC-k nekem is szemet szúrtak, ezzel sajna nem lehet mit tenni, ez a rendszeresített kereskedelmi nevük, mert jobban hangzik. A legszebb garnéla a börzén pár yellow fire volt. A garnélák árai teljesen átlagos bolti árak voltak, és azt a pár yellow firet leszámítva átlagos bolti minőségűek is, ritkaságok nem voltak, ezért értük önmagában nem éri meg börzére járni. Csigákból viszont egész nagy volt a kínálat, volt jó pár érdekes sula csiga és végre sikerült szereznem kék színű barna csigát :) A növényválaszték nem volt túl nagy, de az árak jó része kellemes volt. Méretre lehetett válogatni a gömbalgát, garnélatartóként ez egészen meghatott. Lehetett látni emberevő Garra rufa halat, kéne itthonra is egy olyan fürdőkád. Fürdőköpenyes néni reklámozta, ha volt is éles bemutató, arról lemaradtam.
Avatar
Moszat
Panda
 
Hozzászólások: 438
Csatlakozott: 2010.11.16. 14:04
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: FLINT » 2011.02.13. 20:44

Moszat írta:Érdekes volt. Végre egy normális környezetben tartják ezeket a börzéket, nem isten hátamögötti művházakban. A hely lehetőségeit viszont 0 szinten használták ki, volt még 3 kapu amit számításba se vettek. Brutális sor volt délelőtt, megoldotta volna. Az egyetemnek is volt még egy csomó kihasználatlan területe, amin el lehetett volna osztani a tömeget. A máskor ingyenes múzeum viszont "akciósan" pénzért megtekinthető lett. Ezzel együtt tetszett az egész, szép állatok voltak, és néhány növényt igen jó áron tudtam beszerezni. Az akváriumberendezést jó lett volna látni, ha nem sorban állok közben. A vízfeltöltésre megérkeztem, azt jó alaposan dokumentáltam. Képek picit később, még feldolgozás alatt van az anyag. Garnéla ügyben nem találkoztam különlegességekkel, leszámítva pár zacskó "Neocaridina green"-t, ami leginkább színetelen N. heteropodának tűnt. A sakurásított RC-k nekem is szemet szúrtak, ezzel sajna nem lehet mit tenni, ez a rendszeresített kereskedelmi nevük, mert jobban hangzik. A legszebb garnéla a börzén pár yellow fire volt. A garnélák árai teljesen átlagos bolti árak voltak, és azt a pár yellow firet leszámítva átlagos bolti minőségűek is, ritkaságok nem voltak, ezért értük önmagában nem éri meg börzére járni. Csigákból viszont egész nagy volt a kínálat, volt jó pár érdekes sula csiga és végre sikerült szereznem kék színű barna csigát :) A növényválaszték nem volt túl nagy, de az árak jó része kellemes volt. Méretre lehetett válogatni a gömbalgát, garnélatartóként ez egészen meghatott. Lehetett látni emberevő Garra rufa halat, kéne itthonra is egy olyan fürdőkád. Fürdőköpenyes néni reklámozta, ha volt is éles bemutató, arról lemaradtam.


Pedig csini volt bikinibe ;)
FLINT
Red cherry
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2010.10.26. 22:01
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: xman » 2011.02.13. 20:55

Moszat írta: Lehetett látni emberevő Garra rufa halat, kéne itthonra is egy olyan fürdőkád. Fürdőköpenyes néni reklámozta, ha volt is éles bemutató, arról lemaradtam.


Hát én inkább a bikinis csajszit vittem volna haza!!! :D
De sajnos nem lehetett bemutatózni vele.
xman
Panda
 
Hozzászólások: 429
Csatlakozott: 2010.08.15. 11:06
Tartózkodási hely: Budapest XII.

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: Moszat » 2011.02.13. 21:59

http://terraplaza.vakmacska.fotoalbum.hu/
A fotolabum.hu ma valamiért hülye, a képek fele nem jelenik meg az albumban, katt a galéria nézetre és akkor látszik mind.
Avatar
Moszat
Panda
 
Hozzászólások: 438
Csatlakozott: 2010.11.16. 14:04
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: TZoli » 2011.02.13. 22:29

Én "csak" délután jutottam ki a kis családommal, bár az eddigi írások olvasását követően nem bánom. Kb. 1 körül már viszonylag gyorsan bejutottunk. Én bevallom őszintén, nem voltam elájulva, kicsit többre számítottam. (hozzáteszem most voltam először). A helykihasználás szerintem sem volt ideális. Alig lehetett közlekedni, néhol a gyermekeimet mentenem kellett az eltaposástól. Amúgy nekik nagyon tetszett, de sajnos hamar megúnták.
A "Sakurás" dolog engem is bosszantott, főleg mert szerettem volna színerősítést végezni a Red-jeimnél. Ezekkel a Sakurákkal viszont csak leronthattam volna őket!
Egyébként nem volt nagy durranás garnéla ügyben, bár lehet, hogy délelőtt elvitték a szépeket. Ami számomra még negatív volt, hogy karácsony-mohát sem tudtam beszerezni.
Persze én sem jöttem haza üres kézzel, sikerült néhány szép Endlert beszereznem, valamint csigaevő csigából is bevásároltam.

Moszat: Mi láttuk a bikinis csajt! A 6 éves fiam számára ez volt a legérdekesebb, 3x akart visszamenni a helyszínre! :D :D
Avatar
TZoli
Red cherry
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2011.01.07. 21:32
Tartózkodási hely: Miskolc

Re: 4. TerraPlaza - Budapest, 2011. február 13

HozzászólásSzerző: farkas » 2011.02.24. 20:57

A "sakurák" 5-600 Ft-ért mentek, ehhez képest sikerült megcsípni pár RC-t 250-ért, amik között van 2 nagyon szép is, úgyhogy a vérfrissítési terv nálunk bejött. Az említett problémák mellett tetszett a dolog, tényleg több volt az akvarisztika, a GreenAqua stand persze megint nagyon jó volt. A Díszhaldiszkontos faszinál meg újfent nagyon korrekt áron lehetett megcsípni 1-2 dolgot (pl. fénycsövet). Remélem ez a rendezvény csak nőni fog, esetleg külön AquaPlaza lesz belőle egyszer! A beléptetést, elrendezést mondjuk illene megoldani.
Avatar
farkas
CRS S
 
Hozzászólások: 86
Csatlakozott: 2010.09.28. 22:22
Tartózkodási hely: Budapest

Előző

Vissza: Események

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég