Oldal: 1 / 14

Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.24. 19:43
Szerző: ugrosaska
Sziasztok.

Van egy magyar cég aki ,szerintem a garnélások által már jól ismert szivacszűrőt gyártják .Konkrétan arról beszélek ami fehér szivacs egy tapadó korong és maga a szerkezet zöld műanyag.Na mind1 most,hogy megtaláltam az oldalukat láttam,hogy csinálnak talajszűrőt is de még sehol se láttam boltban.
Kérdésem az volna ,hogy valakinek van e vagy használt e más Rodex féle talajszűrőt.

Nekem a szivacsszűrőjükkel semmi gondom nem volt soha ,sőt.


Norbi (Xman)

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.26. 18:03
Szerző: xman
Sziasztok megint, köszi a sok-sok reakciót!

Beszereztem talajszűrőt!
Minden szép és jó csak azt nem értem semeikben sem,hogy hogy szűr mert sehol semmien szűrőközeg ,szivacs nincs benne,tehát gyakorlatilag a talaj retket a felszínre hozza!
Hogy is működnek ezek?

Norbi

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.26. 21:39
Szerző: warrior71
A talajszűrő fölé teszel 4-6cm talajt. A szűrő ezen keresztül szűri a vizet. Vagyis az egész talaj felülete a szűrőközeg. Ha jó talajt választasz akkor a nitrifikáló baktériumok is szépen meg tudnak telepedni és szépen elbontják a bomlástermékeket. Szerintem az Akadama jó választás. Elég nagy szemcsézetű ezért a víz jól átáramlik rajta. A pici garnélák előszeretettel lemásznak egészen a talajszűrőig ahol nagy valószinűséggel rengeteg csemegét találnak. Nekem már jópár hónapja megy ez a kombináció és meg vagyok vele elégedve.

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.26. 21:46
Szerző: xman
warrior71 írta:A talajszűrő fölé teszel 4-6cm talajt. A szűrő ezen keresztül szűri a vizet. Vagyis az egész talaj felülete a szűrőközeg. Ha jó talajt választasz akkor a nitrifikáló baktériumok is szépen meg tudnak telepedni és szépen elbontják a bomlástermékeket. Szerintem az Akadama jó választás. Elég nagy szemcsézetű ezért a víz jól átáramlik rajta. A pici garnélák előszeretettel lemásznak egészen a talajszűrőig ahol nagy valószinűséggel rengeteg csemegét találnak. Nekem már jópár hónapja megy ez a kombináció és meg vagyok vele elégedve.Áhhá értemmár!
Valahol olvastam,hogy a kicsik,mivel mászkálnak a talajban sokszor lifteznek eggyet:D
Egyszerű de nagyszerűnek tűnik ez a talajszűrő.
Valahol láttam egy DIY megoldást,hogy csak az egász akvárium aljára biolabdát raktak,és az egyik sarokba pedig egy csövet a tetején kifúrva bevezetve a levegőcső.
Aztán forgott is a víz!

Norbi

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.26. 21:58
Szerző: warrior71
Hát igen ezt a liftezést nálam még nem tudják eljátszani! Bár lemennek a talajszűrő alá de csak az oldalán lévő lyukakon tudnak ki-be közlekedni. A következőket már okosson fogom csinálni. A levegőcső alatt kivágom a palettát,hogy ne csak azok a pici rések legyenek rajta. Így ha nem találnák a kiutat a szűrő oldalán majd segít nekik a felfelé áramló buboréksereg :lol: . Így ha valamelyik a szűrő alatt válik felnőtté akkor sem marad ott örökre. Bár talán így feljön a csövön valamennyi mulm is!

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.26. 22:02
Szerző: xman
Biztos megoldják a kijutást.
Éhen ott pláne nem halnak.

Norbi

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.27. 00:51
Szerző: Frettner
warrior71 írta:Hát igen ezt a liftezést nálam még nem tudják eljátszani! Bár lemennek a talajszűrő alá de csak az oldalán lévő lyukakon tudnak ki-be közlekedni. A következőket már okosson fogom csinálni. A levegőcső alatt kivágom a palettát,hogy ne csak azok a pici rések legyenek rajta. Így ha nem találnák a kiutat a szűrő oldalán majd segít nekik a felfelé áramló buboréksereg :lol: . Így ha valamelyik a szűrő alatt válik felnőtté akkor sem marad ott örökre. Bár talán így feljön a csövön valamennyi mulm is!


Géza, Nem jön föl mulm, én egyet szétborítottam és kivágtam.
Dezső

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.27. 18:37
Szerző: warrior71
Ez egy jó hír,köszönöm! A következőknek én is kivágom és akkor már sokkal nyugodtabb leszek ha a szűrő alatt mászkálnak a kis szépségek. Hogy itt mindig tanul az ember! :)

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.27. 18:40
Szerző: xman
Warrior!

Én csak azt nem értem,hogy hol kéne kivágni?:D

Re: Szűrők

HozzászólásElküldve: 2010.08.27. 19:10
Szerző: warrior71
Hát csak egy ilyen képet sikerült csinálnom róla de a lényeg látszik rajta. Így a szűrő alá bemászó garnélák tutira kitalálnak egy kis levegő rásegítéssel :) .


Kép