brutalmonk írta:köszönöm az információkat! akkor a kvarchomokos dolgot megfontolom, úgy látom nem egyszerű azért vele.
Úgy láttam néhány akvakertész képeken hogy vannak olyan homokok amelyek nem ilyen fehérek hanem természetesebb "sóder" kinézetűek, mint egy patakpart... ezeknek ismertek hivatalos márkát, nevet?
Ada-nak van talán ilyen?
Igen, az ADA-nak van mindenféle színű szépséges homokja, de olyan drága, hogy ezzel az erővel rendes égetett agyag aljzatot is vehetnél. Az exo terrának van vörös, drapp és azt hiszem fekete is. Ilyenből a drappot használtam régen, nagyon finom szemű, de nekem nem tűnt annyira problémásnak, mint mindenki mondja, még a növények is gyökereztek, algát meg sose láttam rajta. Tök jól összetömörödik, és utána a tetején marad minden trutyi, egyszerű volt tisztán tartani.
Aztán lehet madárhomokot is használni, az ilyen kevert szürkés színű. A kisebbik akváriumomban az van. Szoktam még látni bótban valami noname barna cuccot, homoknál kicsit nagyobb és szabálytalan szemcsés, talán zúzott gránit.