Environment Aquarium Soil

Az akvárium talajával kapcsolatos témák

Environment Aquarium Soil

HozzászólásSzerző: ifinorbert » 2014.10.24. 18:41

Láttam, hogy még nincsen külön topikja ezért nyitok neki egyet, mert én ezt a talajt használom a Taiwan Bee-s akváriumomban.

Az Environment aktív agyagos aljzat különböző égetett talajokat tartalmaz, ezért mind a szemcseméret mind a szemcsék színe változatos. A szemcsékre rá van égetve egy külső réteg, melyet a garnélák ténykedésük során lekaparhatnak. Én ezt nem nevezném hátránynak, mert így egy kicsit változatosabb lesz színe. Mint minden aktív talaj ez is lágyítja a vizet ezért alacsonyan lehet vele tartani a víz PH értékét. E tulajdonsága miatt választottam én a Taiwan-os akváriumomba. A PH jelenleg 6 körül van és ezt stabilan tartja is, így nincsen szükség egyéb PH csökkentő vegyszerre. A növények is szeretik és könnyű volt ültetni is bele.

Ajánlom mindenkinek, aki érzékeny fajokat szeretne tartani, mert nem tartalmaz tápanyagokat így könnyebb illetve gyorsabb a bejáratás. Én azt hiszem 3. héten már tettem bele RC-t és Amanot valamint Oto-t és nem volt probléma. Én heti kétszeri vízcserével indítottam az akváriumokat és nem volt jelentős algatámadás így szerintem egy 2-3 napos vízcsere periódussal nyugodtan indítható vele az akvárium.

Ha kérdésetek van kérdezzetek bátran.
ifinorbert
CRS C
 
Hozzászólások: 76
Csatlakozott: 2013.04.11. 09:14
Tartózkodási hely: Keszthely

Vissza: Talaj

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron