Oldal: 1 / 1

Szentgyo (édesapjának) halai

HozzászólásElküldve: 2010.10.17. 21:35
Szerző: szentgyo
Mikor ürítettem ki Egerben az akváriumokat, édesapám megkért, hogy legalább egyet hagyjak meg neki, úgy megszokta, hogy ott a sok akvárium és esténként feljön nézegetni őket.

Mikor megkérdeztem, hogy mit szeretne az akváriumba, halat vagy garnélát, akkor azt mondta, hogy inkább a halakra szavazna, az már régen volt otthon :) Így az egyik 70 literes akvárium megmaradt halas akváriumnak, amibe az örök kedvenceim, néhány killi került.

Korábban volt néhány fajom ezekből az érdekes halakból, most nagy örömömre ismét sikerült találnom! 2 pár Aphyosemion striatum és 2 pár Fundulopanchax gardneri lakja az akváriumot. Egyszerűen gyönyörűek! Sajnos nem túl könnyű fényképezni őket, mert rettentő gyorsak, de néhány képet azért sikerült csinálni róluk.

Kép

Egy striatum hím

Kép

Ismét

Kép

Az akvárium teljhatalmú ura, gardneri

Re: Szentgyo (édesapjának) halai

HozzászólásElküldve: 2010.10.17. 22:03
Szerző: Levinen
Tényleg nagyon szépek és a fotókért külön gratulálok. Ez a kis képrészlet nagyon jó hangulatot kölcsönöz, a halak színezete, a barnás háttér, hmmm... ;)

Re: Szentgyo (édesapjának) halai

HozzászólásElküldve: 2010.10.17. 22:09
Szerző: Frettner
Szépek, nagyon szépek.

Re: Szentgyo (édesapjának) halai

HozzászólásElküldve: 2010.10.18. 08:12
Szerző: dobti
Tényleg jók lettek, és teljesen megértem édesapádat. :) Hát így kell az embernek "megmérgeznie" a családját is. Nekem is sikerült, édesapámnak egy 120 literes vegyes akváriuma van. :D :lol:

Re: Szentgyo (édesapjának) halai

HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 11:41
Szerző: farkas
Tényleg nagyon tetszetősek, jó hangulatú képek. Én Epiplatys dageti-t tartottam egyszer. Nem tűnt könnyű műfajnak.

Re: Szentgyo (édesapjának) halai

HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 12:57
Szerző: szentgyo
farkas írta:Tényleg nagyon tetszetősek, jó hangulatú képek. Én Epiplatys dageti-t tartottam egyszer. Nem tűnt könnyű műfajnak.


Azt a fajt is tartottam korábban, igazából szerintem ezek a killik nem olyan nehezek (persze vannak nagyon macerásak is), ha sikerül nekik lágy és savas vizet biztosítani, akkor semmi gond nincs a velük. Az ivadékok viszonylag nagyok, az ikrából kikelve már simán levadásszák a sórákot, így a táplálásuk sem nehéz.

Íme egy régi kép a dagetiről, ha valaki nem tudná melyik az a hal:

Kép

Re: Szentgyo (édesapjának) halai

HozzászólásElküldve: 2010.10.28. 14:17
Szerző: farkas
Hát igen, neki beállított körülmények között valóban nem nehéz, de társas akváriumba (amiben én próbálkoztam vele) azt hiszem nem való. Az átlag pontylazacoknál és egyebeknél speciálisabbak az igényei. Az én kis hímem mondjuk végül rákban pusztult el szegény.

(Egyszer csak lesz egy külön killis tankom! :))