Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

A fórumtagok akváriumai

Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: Dominiks » 2011.12.06. 06:26

Sziasztok !

Nos alig 3 és fél hónapja foglalkozom sportszerűen akvarisztikában és a növények felé orientálódtam és közben belebukantam életem első garnélájába mint mindenki más a REd Cherrybe . Nagyon megtetszett a színe és furcsa mozgása és úgy döntöttem ,hogy indítok neki külön akváriumot :) A kezdeti nehézségek és baklövéseim ellenére kitartottam és első nagy garnélás családomra büszke lehetek :)

Az akváriumban Tigrisek , Red Cherryk ,CRS-ek ,Amanok találhatók illetve a nagy növényesben tartok még pár Red cherryt és Legyező garnélát ,de róluk később.

Kép


KépMinden eyetre most még így néz ki ,de tervben van az átalakítás mert nem tetszik annyira illetve moháim nagyon elszaporodtak(Ezen a képen még nem látszik) és nekéz így fekve kezelni és nem szeretném hogy a fajták összekeveredjenek. A terv az ,hogy több uszadék fát tegyek be és arra szépen felkötözem . Egybk egy kis darab szavanna fát láthatok benne és még van itthon egy kevés vékonyabb szőlő :)

Várom a véleményeket és az ötletek ! A lényeg az ,hogy valahogy leplezni kellene a szűrőt és látványossá kell tenni illetve ,hogy legyen is búvóhely ,de még is jól láthatók legyenek!

Illetve egy észrevétel Borarasok is vannak benne ,de nem vagyok benne ,hogy jó ötlet volt mert nem igazán szaporodnak drágáim :/ Lehet ,hogy már sokan vannak :/

Köszönöm a figyelmeteket és észrevételeiteket! :)
Dominiks
Hinomaru
 
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2011.10.02. 11:07

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: taksoft » 2011.12.06. 09:59

A tigrisek és a CRS-ek szaporodhatnak egymással, ami nem biztos hogy szerencsés az utódokat tekintve. Jobb õket külön tartani.

Amúgy jópofa az akvárium, zöldben nincs hiány, szeretni fogják a garnélák.
taksoft
Mosura
 
Hozzászólások: 200
Csatlakozott: 2010.08.24. 15:00
Tartózkodási hely: Bp. IX. ker.

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: szentgyo » 2011.12.06. 15:29

Szia,

Az akvárium szép, de én sem tartanám együtt ezeket a fajokat. Egyrészt a tigris és a crs össze tud ívni egymással, mint ahogy taksoft is mondta, másrészt a tigrisnek és a crs nek lágy víz kell, míg a red cherrynek kemény, harmadrészt a red cherry nagyon gyorsan szaporodik, el fogja nyomni a többi garnélát.
Avatar
szentgyo
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 1483
Csatlakozott: 2010.08.09. 22:12
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: Galagonya » 2011.12.06. 19:34

Üdv!

Szép zöld az akvárium és a sok moha biztosan tetszeni fog a garniknak, de tényleg jobb lenne külön, inkább csak egy fajt tartani egy akváriumban. Hallgass csak szentgyo-ra, neki aztán van bőven tapasztalata és tudása is.

Ha a szivacsszűrőt a hátsó falhoz teszed és elé raksz egy szép tő Microsorumot fára kötözve az szépen eltakarja és viszonylag alacsony igényű, de szerintem szép növény, több változata is van.

Gábor
"Tiszteld a természetet és tanulj meg szeretni!"
Avatar
Galagonya
Panda
 
Hozzászólások: 385
Csatlakozott: 2011.10.26. 09:46
Tartózkodási hely: Dunakeszi kacsagabor@gmail.com

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: Dominiks » 2011.12.07. 07:02

Örülök a hozzászólásoknak :) Szeretem az aktív közöségeket :) Nos igen az lenne a legjobb ,hogy külön tartanám őket nos viszont van egy kis low budget :D Be kell ugye vallanom a nagyon kezdő szakaszomban sok mindent gondoltom és a CRS-ek úgy kerültek a képbe ,hogy mikor meglátam őket elgyengültem és ilyen teszt páros van az akváriumban kíváncsi voltam mire vagyok képes nos már lassan két hete élnek nálam gond nélkül. A red cherry-k mondjuk ők inkább sakurák folyamatosan szedem ki őket az akváriumból csak azért vannak ott nyugodtabbak legyenek és ne keveredjenek a csúnyább példányokal. Igazából valamilyen szinten hajtok arra ,hogy ősszeívjanak mert nagyon kíváncsi vagyok ,hogy néznek ki az utódok. Ez barbárság? Csak mert láttam ,hogy így alakul ki a Tibee igaz ,hogy őt sima Bee-vel keresztezik ,de CRS-el? Vajon vastagabb piros csíkú utódok lesznek? Annyit elfelejtettem mondani ,hogy lágy vízes az akvárium tehát a CRS-ek biztosnságban vannak e szem pontból :)
Dominiks
Hinomaru
 
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2011.10.02. 11:07

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: Moszat » 2011.12.07. 18:50

Alig egy hónapja kísérletezek lágyabb vízben RC-vel, ami nem valami sok idő,de eddig az derült ki, remekül elvannak 4-5 nk keménységen. Sok vedlés is történt, és már az összes korban lévő nőstény petés, eddig egyetlen probléma sem volt. Remélem így is marad. Azt vettem észre, hogy a RC nőstények hülyítik a CRS hímeket is. A CRS és a tigris garnéla rendszertani helye nem pontosan tisztázott, a legvalószínűbb, hogy alfajok. Így a közös utód nem szenved negatív élettani hatásoktól, viszont szerényebben néz ki. Ha ez neked nem probléma, akkor az együttes tartással nincs gond. Na meg amíg az esetleges fölös szaporulatot tibee-nek adod el, és nem valami más hangzatos néven.
Avatar
Moszat
Panda
 
Hozzászólások: 438
Csatlakozott: 2010.11.16. 14:04
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: Frettner » 2011.12.07. 20:37

Mire gondolt Moszat elvtársnő? Pl. Caridina cf. dominicus hungaricus?
Avatar
Frettner
King kong
 
Hozzászólások: 1208
Csatlakozott: 2010.08.14. 21:20
Tartózkodási hely: Budapest/immonette@freemail.hu/

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: LGA » 2011.12.09. 08:41

"Ez itt king-kong, csak stresszes..."
LGA
Mosura
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2011.06.05. 13:55

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: Dominiks » 2011.12.14. 19:42

Mhhh érdekes :D Kíváncsi leszek :) Majd rakok fel új képeket mert sikerült feltúrboznom kicsit jobban nézik és a garnéláim is értékelték :)
Dominiks
Hinomaru
 
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2011.10.02. 11:07

Re: Dominiks első garnélás kaval-kád-ja

HozzászólásSzerző: Dominiks » 2011.12.20. 20:49

Nos változások léptek fel a garnéláim életében :) Nos nem szaporodtak a tigrisek és ez kezdett gyanus lenni mert 1 hónap alatt már legalább egynek petésnek kellene lennie így ment a sakkozás ,hogy mit is csinálok rosszul ... Nos egy garnélás ismerősöm egy érdekes dolgot vetett fel.. azt mondta ,hogy lehet ,hogy túl jól bánok velük a lágy vízzel és váltsak rendes csap vízre vissza. Nos elgondolkodtam ,hogy lehet benne valami mert akitől hoztam ott csak csap vízben voltak tartva és szaporodtak mint a lábgomba . Nos meg kellett fájó szível válnom a két szem CRS-emtől ,de egy kísérletező ember vagyok így belevágtam a dologba azaz ma és jön a kivárás. Időközben kaptam egy horda gyönyörű RC-t ajándékba így ideglenesen itt tartózkodnak ,de a sorsuk az ,hogy a nagy akváriumban díszelegjenek a színükkel és egy harmadik mega nano akvárium lakói legyenek.. ,de engem most csak a tigrisek érdekelnek nem tudom meg mondani miért rajongok értük hisz alig látszódnak :D ,de tetszenek és akarom ,hogy szaporodjanak. Mondjuk a Borarasaim nem fognak örülni a csap víznek ,de ha bejön akkor megérte. Illetve a következő képeken lehet látni ,hogy az akvárium stílusa változott :) és még valami a nagy akvárium újabb 10 amano lakóval bővült így most az összes akváriumom amanoinak száma 32 példányra tehető . DOLGOZZATOK :) és boldog leszek :)

Kép


Kép


Kép
Dominiks
Hinomaru
 
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2011.10.02. 11:07

Következő

Vissza: Akváriumaink

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég