Oldal: 1 / 2

Re: Faágak

HozzászólásElküldve: 2012.07.18. 21:07
Szerző: trewa
helló!
biztos volt már szó róla de nem találom.szóval az lenne a kérdésem,h sakurákhoz milyen hazai fa levelet berakni?kajának/dekornak?

Falevelek

HozzászólásElküldve: 2012.07.18. 21:18
Szerző: safaro
Szia!

Nálam tölgyfalevél van, és nagyon szeretik.

Re: Faágak

HozzászólásElküldve: 2012.07.18. 22:14
Szerző: trewa
Köszi!én is főképp arra gondoltam mert azt az algázóim is zabálják.egyéb?

Re: Faágak

HozzászólásElküldve: 2012.07.24. 21:36
Szerző: szentgyo
Én általában tölgy és bükk leveleket teszek az akváriumba nagyrészt, de másokat is, itt találsz róla pár dolgot:

http://szentgyo.wordpress.com/2009/02/02/falevelet-az-akvariumba/

Re: Falevelek

HozzászólásElküldve: 2012.07.25. 20:42
Szerző: trewa
köszönöm!
miközben néztem a linket rájöttem,h ezt én már olvastam régebben,csak hát tudod az észmész! :) :) :)

Re: Falevelek

HozzászólásElküldve: 2012.11.02. 22:24
Szerző: Kyp88
Tölgylevelet én is használok. De valahogy a garnéláknak nem kell. Az almacsigáknak annál inkább. Hetente elpusztítanak egyet. Bár jobb is ha falevelet esznek és nem a növényeket.
Meg szerintem jól néz ki néhány tölgylevél az akváriumban.

Re: Falevelek

HozzászólásElküldve: 2012.11.02. 23:18
Szerző: Garneland
Nálam a cseresznyefalevelek sokkal jobban fogynak, mint a tölgylevelek és ami még enél is jobban fogy, az az eperfalevél, amit zölden szedtem, aztán kiszárítottam, ezt nagyon eszik. Szerintem a legjobb, ha saját kertből gyűjtesz leveleket, ha a kertben nincsen permetezve, mivel ez a biztos, máshol nem lehet tudni. Egyébként azt olvastam valahol, hogy a legtöbb gyümölcsfa levelét szeretik, meg a nyírfalevelet... Szerintem kevés olyan fa van, aminek a levelét ne lehetne betenni, inkább ezeket kéne összegyűjteni, hátha léteznek ilyenek, amik Magyarországon előfordulnak.

Re: Falevelek

HozzászólásElküldve: 2012.11.03. 08:06
Szerző: Beni
Szedtem az erdő mélyén, és raktam be Én is tölgyfalevelet úgy 4-5 napja. Mikróban főztem kb 5 percig, azonnal lenn is maradt, puha lett. Imádnak rajta, alatta matatni, de nem látom, hogy fogyna, teljesen sértetlen. De mivel "használják", ezért marad, hátha rájönnek, hogy azt el is tudják nyammogni! :lol:

Re: Falevelek

HozzászólásElküldve: 2012.11.03. 09:14
Szerző: safaro
Ez nálam is így van, kb 2 hétig semmi nem látszik a levélen, és az első napot leszámítva nem is tőrödnek vele. Aztán kb a harmadik héten pár nap alatt elfogy a belseje. Nem tudom, talán nem fő meg a mikróban teljesen, és ennyi idő kell neki amíg megpuhul?

Re: Falevelek

HozzászólásElküldve: 2012.11.03. 13:14
Szerző: Keiron
A garnik akkor kezdenek hozzá a levélhez, mikor az bomlásnak indul, de akkor nagyon.