Oldal: 1 / 1

gyumolcsfaag dekoracionak

HozzászólásElküldve: 2010.12.22. 15:28
Szerző: lizi520315
Udv. Mindnyajatoknak!
Meg tudna valaki mondani, hogy a gyumolcsfa agakat (gondolok itt konkretan a cseresznyefa es a kortefa szep girbe-gurba, gocsortos agaira) miert nem ajanljak a garnelas medencebe, diszites keppen. Azert, mert olcso?
Nem vegyszeres, kifozve, lesikalva hasznalnam (keznel van). Sajnos nekem nincs anyagi fedezetem a tobb ezer Ft-os import faagakra.
Koszi a valaszotokat: Lizi

Re: gyumolcsfaag dekoracionak

HozzászólásElküldve: 2010.12.22. 15:54
Szerző: brutalmonk
Szia!

HÁt nem tudom anyagában használható-e, kiázik e belőle valami anyag, efelől én nem tudok garanciát biztosítani, viszont ha ilyen ágat akarsz berakni, a kérget Mindenképp el kell távolítani!

Re: gyumolcsfaag dekoracionak

HozzászólásElküldve: 2010.12.22. 16:32
Szerző: smokie
Úgy tudom, hogy a gyümölcságakat azért nem használják az akvarisztikában mert viszonylag hamar bomlásnak indul, kivéve természetesen a szőlőágakat.
Ez irányú tapasztalatom annyi, hogy kifőzött szőlőágakkal korábban már dekoráltam akváriumokat.
Zoli

Re: gyumolcsfaag dekoracionak

HozzászólásElküldve: 2010.12.22. 18:07
Szerző: xman
Én is ,csak a szőlőág használatáról tudok.
Érdemes kifőzni, és olyan helyről szerezni ami már több éve használaton kívül van.Áztatni kell, mert nagyon színezi kezdetben a vizet.Én több akváriumomban is használom, senkinek semmi baja.

Norbi

Re: gyumolcsfaag dekoracionak

HozzászólásElküldve: 2010.12.22. 22:17
Szerző: feca101
Szőlőágat én is használok, több akváriumban is, garnélásban is. Én nem szoktam kifőzni, viszont elég sokáig (legalább 1 hónap) áztatom, hogy az esetleges vegyszermaradványok kiázzanak belőle, és közben cserélgetem rajta a vizet néha. A tisztítását az algázóim végzik el. Még nem lett tőle baja egyik élőlénynek sem, pedig jó pár van.

Re: gyumolcsfaag dekoracionak

HozzászólásElküldve: 2010.12.23. 00:37
Szerző: Moszat
Szerintem elég jól használhatóak a gyümölcsfa ágak, én vadringlót(hivatalosan cseresznyeszilva) használtam egy időben. Azért nem szokták ajánlani, mert a gyümölcsfákat permetezni szokták, és évek múlva is benne lehet a fában. Ezért én inkább valami vad növényt ajánlanék. A rózsafélék családjába tartozó gazok mind jók lehetnek, nem mérgezőek és elég tartósak, viszont jó sok csersav ázik ki belőlük, intenzíven barnítják a vizet. Használható fajok: kökény, galagonya, vadrózsa, vackor, cseresznye, meggy, szilva, alma, körte és barack. Hátrány még, hogy ezeket az ágakat sokáig kell áztatni, mire lemerülnek.