Faágak
Elküldve: 2010.10.14. 18:16
Sziasztok,
ma a szomszéd utcában találtam egy jó ki csavart ágú fűzfát (asszem kecskefűznek hívják), szedtem is pár szép ágat. Szárazat is, még éppen zöld letört ágat. Méretre vágtam őket, most főzöm.
Néhány kérdés ezzel kapcsolatban, hátha valakinek van tapasztalata:
1. Meddig kell főzni?
2. Legalább milyen vastag gallyakat érdemes meghagyni. Most hagytam rajtuk egy két egész vékonyat (persze, hogy azok a legszebbek:) ): kb hurkapálca vastagságút. Az szét fog rohadni?
3. Kb hány nap áztatás után marad végleg lenn a víz alatt?
4. A kérget le kell kaparászni. Ha igen, könnyebb a főzés/áztatás után?
ma a szomszéd utcában találtam egy jó ki csavart ágú fűzfát (asszem kecskefűznek hívják), szedtem is pár szép ágat. Szárazat is, még éppen zöld letört ágat. Méretre vágtam őket, most főzöm.
Néhány kérdés ezzel kapcsolatban, hátha valakinek van tapasztalata:
1. Meddig kell főzni?
2. Legalább milyen vastag gallyakat érdemes meghagyni. Most hagytam rajtuk egy két egész vékonyat (persze, hogy azok a legszebbek:) ): kb hurkapálca vastagságút. Az szét fog rohadni?
3. Kb hány nap áztatás után marad végleg lenn a víz alatt?
4. A kérget le kell kaparászni. Ha igen, könnyebb a főzés/áztatás után?