Oldal: 1 / 1

Triops keltetés

HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 17:15
Szerző: szentgyo
Mint ahogy korábban írtam, vettem ismét Triops petéket, a héten pedig szeretném kikeltetni őket, úgyhogy neki is láttam :)

Íme a peték:

Kép

Most kipróbálok egy új módszert: ha minden igaz érdemes úgy keltetni őket, hogy egy nagyon kis adag vízbe bele kell tenni a petéket, és ki kell várni míg ebben kikelnek. Ahogy megtörtént a kelés, úgy kell átrakni őket az akváriumban. Pontos nem értem, hogy ez miért lenne jó, bár az igaz, hogy így legalább lehet követni azt, hogy valóban kikelnek-e.

Kép

Remélem hamarosan folytathatom a történetet :)

Re: Triops keltetés

HozzászólásElküldve: 2010.09.20. 22:21
Szerző: szentgyo
Sajnos nem sok jó hírrel tudok beszámolni a Triopsokkal kapcsolatban... A 2. napon elkezdtek kelni, láttam jó néhány apró kis jószágot úszni, de valahogy ennyi lett a dologból. Mostanra már egész nagyoknak kellene lenniük, de semmit sem látok az akváriumban, szóval nagyon úgy tűnik, hogy ez most nem volt egy sikeres projekt.

Mivel mindkét adag petét felhasználtam, így nem tudok egy darabig tovább kísérletezni, most nem is igazán akarok ezzel foglalkozni, azért nem adom fel, a későbbiekben még teszek egy próbát velük.

Re: Triops keltetés

HozzászólásElküldve: 2010.09.20. 22:38
Szerző: Frettner
Szerintem próbálkozz valami egyszerűbb állattal. Valami igénytelennel. Mondjuk Sulawesi garnélákkal, vagy Taiwan beevel.... Ha majd az sikerült, akkor vágj bele ilyen nehéz feladatokba.
Szerintem :D