Sziasztok,
Alig 4 hete, hogy garnélákat telepítettem az addig kitűnóen működő akváriumomba. Miután szerettem volna nekik nyugalmat biztosítani, kitelepítettem belőle a guppikat, márnákat, botiát és páncélos harcsát. A maradék békés neon és egy nagy anci mellé társítottam még pár frissen beszerzett törpe és brigitte razbórát, valamint neonokat. Növényként került az aksiba úszó májmoha, karácsonymoha, gömbmoha, piros süllőhínár. Eddig nem is volt probléma, most viszont beütött a krach, egy szem neon kivételével két nap alatt az összes hal elpusztult. Elkezdtek remegni, azán felfordultak és elpusztultak. Semmi előzménye nem volt. Ettek, úszkáltak. A garnéláimnak viszont kutya baja. Szépen nevelgetik a petéiket, legelésznek, úszkálnak. Most persze aggódom értük, hogy nehogy ők is egyik napról a másikra pusztulni kezdjenek. A víz minősége jó. A csigák, az anci, a garnélák élnek és virulnak.
A kitelepített halaknak kutyabaja, vígan élnek egy másik aksiban.
Mit nézzek? Merjek újabb halakat telepíteni? 5 éve megy az aksi, soha ilyen gondom nem volt. A halaim folyamatosan szaporodtak, elhullani csak a hal életkor utolsó határán hullottak el. A másik aksi is tökéletesen megy, ott minden halunk virul.
Ötlet? Tanács?