betegség pusztulás!!!!!

Minden ami az egészséggel, betegséggel kapcsolatos

Re: betegség pusztulás!!!!!

HozzászólásSzerző: keytee » 2015.01.11. 21:32

Szia Tamás,

Ha 1-2 darab planáriád van csak, azzal ne törődj. Semmilyen problémát nem okoz. Az eltávolítása meg vagy vegyszeres vagy fizikia, egyik sem a legjobb megoldás a garnik számára. Szerintem ha nem szapordonak tovább, akkor ne foglalkozz velük.

Sok sikert a továbbiakhoz

Tibor
Avatar
keytee
Hinomaru
 
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2012.10.16. 19:42
Tartózkodási hely: Veszprém, Kaposvár, e-mail: kt kukac esh pont hu

Re: betegség pusztulás!!!!!

HozzászólásSzerző: tomcsy » 2015.01.13. 23:15

köszönöm levadásztam őket hármat találtam éjszakai bagoly vagyok és van hogy sötétben tevékenykedek az aszonyal :P és utána felkapcsolom a garnikra a vilanyt ekkor szembesültem a planáriákal kifogtam őket egy hete nézegetem éjszaka zseblámpával hogy ne zavarjam meg az garnélák pihenését mert az a tapasztalatom hogyegy óra sötétség után jönnek elő a planáriák szerencsére nem látok mostanábban .köszönöm szépen a segitségeteket örök hálám .
tomcsy
Red cherry
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2014.12.25. 21:09
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: betegség pusztulás!!!!!

HozzászólásSzerző: tomcsy » 2015.01.13. 23:42

viszont újabb problémáim vannak ,azért is nem a megfelelő topicban irom mert nem is vagyok biztos abban hogy a legmegfelelőb helyre irnám és mivel több csoportba is sorolhatnám és idő hián vagyok azért irom ide le mindet.kisé amatőr is vagyok még a fórumon majd idővel ki küszöbölöm de ahogy eddig is bizzok benne ismét lesz segitség mint ahogy eddig is.kezdeném a fő bajomal a pusztulás meg állt egy időre azóta figyelek a rendszeres vizcserére bioptol cé-t alkalmazok a csap viz kezelésére sajnálatos módon még nincsenek mérő műszereim eszközeim hogy a viz minőségét tudja elenőrizni a biopotl -támaszkodva nem tudom mi lehet az ujabb gond eddig is volt puszulás minden féle előjel nélkül igaz amatőr vagyok lehet egy profi szeben körül tudná ini a problémát nem úgy mint én majd idővel belejövök ,a gondom az hogy újab halálozás történt azzonal ki vetem a tetemet a tanultak szerint porszivozom a talajt is mostmár rendszeresen heti vizcserével amit ismétlem önmagam bioptol c vel kezelek be töltés előt az akváriumban viszont most van egy példányom ami még nem pusztult el és furcsa dologra letem figyelmes mielőt megkezdtem a beszámolóm átt olvastam minden a betegségekröl topicot találtam hasonlót de megerősitést kérek mert a szer amit használok elvileg vitaminal ásványi anyagokal dusitja a vizet miközben kiszüri a clórt a nehéz fémeket red cheryy garnélárol van szó szabály szerűen szét akkar esni koléga szó kincsét használva a fej szinte elválik a testől a fehér sáv megjelenésével az oldalsó fejrészi páncél szinte felnyilt mint a felfelenyiló ajtójú luxus autónál mi lehet a baj ki vegyem az akváriumbol karanténba vagymit tegyek vannak egésszségesek példányok is vanak szép élénk szinűek igaz van hogy besőtétednek olykor olykor meg az az igazság ,hogy keverékek és nem is igazán lehet már behatározni az igazi szinüket pontosan.szoktam levedlet ruhát is látni kicsit is nagyot is mi lehet a baja a betegnek ??? van három rilli garnélám is most már egy köztük petés termékeny azért is agódom még az eddigiektöl is jobban belehalok ha valami bajuk lesz :( a másik problémám még apro pici fehér kis élölények vizi bolhához hasonlit de nem nőnek meg akorára és nem is az szerintem mert azt jól ismerem esetleg valami hasonló másznak usznak imádnak a gömbmohába lenni játszani :)nem hiszem hogy gondot okozna a rákoknak de már félek mindentől fő a garnélák egésszsége.segitsetek kérlek beneteket nagyon beleszeretem a garnélák világába szeretnék profi lenni és a lehető legjobb körülményeket megteremteni. bocsi a hibákért kettes volta nyelvtanbó töbnyire meg az izgalom segitsetek köszönöm előre is üdvözletel . esetleg ha van köztetek debreceni garnélás szivesen felvenném vele a kapcsolatot.
tomcsy
Red cherry
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2014.12.25. 21:09
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: betegség pusztulás!!!!!

HozzászólásSzerző: safaro » 2015.01.14. 20:36

A probléma amit leírtál (szétnyílt páncél) arra utal, hogy valamiért nem sikerül a vedlés a garnélának. Lehet, hogy valamilyen ásványi anyag hiányzik a vízből, bár nem csak ez okozhatja a bajt. Én néznék egy vízkeménységet először is, ezt akár egy pár száz forintos panzi teszttel lehet ellenőrizni.
Akvarisztikai témájú blogom: http://safaroblog.wordpress.com/
Avatar
safaro
CRS C
 
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2012.01.21. 19:16
Tartózkodási hely: Budapest

Re: betegség pusztulás!!!!!

HozzászólásSzerző: lacee13 » 2015.01.14. 22:12

Szia. Az aprocska lènyek valószínüleg kagylos rákok.
Kép
Kép
Ártalmatlanok.
Amit leirtál az vedlès problèma, kiválto ok 1. Ásvány hiány (denreceni vagyok a mi csapvizünk igen csak ásványos) ezèrt ezt kizárnám.
2. Fokozott vedlèsi inger sok paramèter változástol, sok vizcsere.(vedlèskor a leg gyengèbbek,lehet mèg az elõzö betegsèget nem heverteki).
Ha van petèsed, az annak a jele hogy jól èrzik magukat.
Szerintem ha keveset etetel, heti vizcsere 30%-40% ès minden rendben lesz.
Avatar
lacee13
CRS C
 
Hozzászólások: 76
Csatlakozott: 2013.11.08. 18:55

Re: betegség pusztulás!!!!!

HozzászólásSzerző: tomcsy » 2015.01.15. 22:53

helyesbitek a petéset most vettem nem rég :) de nincs még baja már vagy egy hete itt van remélem sokáig marad is az biztos hogy sokat cserélgetem a vizet mostanábban ,a pusztulások miat mert már belebetegedtem :) és már mindent megtetem lajikusként a józan paraszt eszemel ,lacee13 akkor ha bioptol c ne használjam minden vizcserénél ? vagy az mindig mehet bele? mára is volt vedlés tehát nem tom remélem meg áll a baj. köszönöm szépen a segitséget .majd jelentkezem remélem jobbnál jobb hirekel köszönöm minden fórum tagnak és minden lélekenek aki jelen van itt.örülök a földimnek esetleg ha bejelőlnél facebook- on ha lehetséges örülnék esetleg garnélákat is vennék faj fentartás véget meg stb...................com
tomcsy
Red cherry
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2014.12.25. 21:09
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: betegség pusztulás!!!!!

HozzászólásSzerző: tomcsy » 2015.01.15. 23:54

vagyis,hogy ne tünjek teljesen balfasznak hét garnélával kezdtem egy fél évig semi baj nem volt nem kaptaktápot sem még csak rák kajám se volt semiféle csodaszer se vizcsere csupán az elpárolgot vizet pótoltam se tápszer csak sima csap viz minden féle elenőrzés nélkül igaz egy ez egy éves be állt akvárium volt ahol legalább egy éve nem volt bolygatva és a hát falon nem lehetet ki látni az algátol persze a köveket is be szőtte vastagon meg a növények levelein is megtelepedet már full extrásan természetes táplálék csak gyönyörködtem benük és az isteni áldás 40 egyedel büszkélkedhetem mikkor jött a vész .valószinűségnek tartom hogy külvilágbol került a méreg a vizbe vagy magátol vagy ki baszásbol mindez megszünt lehet maradt valóbban fertőzöt megsinylet egyed de ha már egy hétig nincs baj és újbol be ütt a láz nem tudom lehet barátnőm a felelős :oops: :oops: :)
tomcsy
Red cherry
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2014.12.25. 21:09
Tartózkodási hely: Debrecen

Előző

Vissza: Egészség, betegség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron