Itthon szoktam csíráztatni mindenfélét, ma gondoltam teszek egy próbát és adtam 1-2 szem rukkola csírát a garnéláknak.
Hatalmas sikere volt, azt hiszem beiktatom nekik rendszeresen.
Galagonya írta:A részleges vízcsere mindenképpen javasolt ilyen esetben, valamint talán érdemes lenne némi baktériumkultúrát is bevetni még pluszban.
A főzött vagy forrázott zöldségeknél különösen fontos, hogy csak néhány órát legyen benn, mert gyorsan bomlik. Ha lehet inkább kevesebbet adj, amit biztosan megesznek sötétedésig.
Nálam a legnagyobb siker még mindig a leveles dolgok, azaz csalán, gyermekláncfű, spenót. Van, hogy este adom és reggelig biztosan eltűnik, bár ez több mint 2-3 óra...
Ki kell tapasztalni mit szeretnek és abból mennyi fogy el, de néhány óra alatt szerintem nem lehet gond.
Üdv:)Gábor
Norman írta:Galagonya írta:A részleges vízcsere mindenképpen javasolt ilyen esetben, valamint talán érdemes lenne némi baktériumkultúrát is bevetni még pluszban.
A főzött vagy forrázott zöldségeknél különösen fontos, hogy csak néhány órát legyen benn, mert gyorsan bomlik. Ha lehet inkább kevesebbet adj, amit biztosan megesznek sötétedésig.
Nálam a legnagyobb siker még mindig a leveles dolgok, azaz csalán, gyermekláncfű, spenót. Van, hogy este adom és reggelig biztosan eltűnik, bár ez több mint 2-3 óra...
Ki kell tapasztalni mit szeretnek és abból mennyi fogy el, de néhány óra alatt szerintem nem lehet gond.
Üdv:)Gábor
Köszönöm a válaszod!
A részleges vízcsere megtörtént,1/3(6liter),Easy Life vízelőkészítőt használok ami tartalmaz b.kultúrát,így kapott most is bőven,remélem minden ok lesz. Most nem etetek 3-4 napig,hogy melózzanak picit a bacik,szabadulok a csigáktól addig.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég