Sziasztok,
Akit érdekel: a próba spenót és brokkoli ledarált elegye volt (nem adtam hozzá semmit, ezt tényleg csak a teszt miatt próbáltam).
Tehát ledarálva, kinyomkodva, kipréselve a víz, ezután sütőpapirra rakva (rá mégegy), sodrófával vékonyra sodorva, majd (akinek van aszalógépe abba) én beraktam a sütőbe, légkevereéses üzemmód, 50 C fok.
(próbáltam alacsonyabban kevés, magasabban meg már megint nem jó, mert elkezd sülni, 50-en szárad).
Amikor kissé megszárad, le kell venni az aljáról is a papírt (mert összeszárad) és rárakni egy valami rácsra, hogy átjárja a levegő.
Amikor készen van (ez mérettől függ, így órát nem írok), teljesen kiszárad én ekkor megfogtam és ollóval kokcákra vágtam, majd kiraktam a levegőre. Reggelre teljesen száraz volt.
Az így kapott lapok elmerülnek (de hogy jobb legyen, majd kell belerakni zselatint) a garnik betámadták és elfogyasztották. Az aszalási folyamat során minden vitamin, íz és ásványi cucc megmarad, kivéve a C vitamin, ezért
célszerű ezt meghinteni C vitamin kapszulából kivett porral.
Sok sikert a receptek összeállításához