Szerző: Garneland » 2013.09.16. 09:51
Én nem használnék zöld leveleket.
Sokkal magasabb a tápanyagtartalma, mint a természetesen lehullottaké, ezért egy-két nap után -a barna levelekkel ellentétben- elkezdheti szennyezni a vizet.
Tehát szerintem ezeket nem ajánlatos úgy kezelni, mint a barna leveleket, hanem ki kell venni egy-két nap után.
A másik, hogy van pár olyan fa, aminek a friss, megsérült levelei mérgezőek lesznek (a levélnedvben lévő anyagok oxidálódnak), ezek a mérgek egyéb körülmények között (friss levél, vagy természetesen lehullott levél) nincsenek a levélben, vagy más, nem mérgező formában vannak benne.
Egy kis ideig én is használtam kiszárított, majd forrázott zöld leveleket, de volt pár elhullás, ezért már inkább csak a természetesen lehullottakat használom (azért nem őszi lehullottat írok, mert nyáron is lehet mindig találni ilyen leveleket a fák alatt).
Végül akkor jöttem rá, hogy nem olyan jók ezek a zöld levelek, amikor egyszer elfelejtettem beadni a garnéláknak, és 1, vagy 2 nap múlva az edényben már elég büdös volt.
Ez egyébként egy jó teszt, így ki lehet kísérletezni, hogy mit meddig ajánlatos az akváriumokban hagyni. Persze a barna leveleket is felejtettem már el odaadni egy ideig, de azoknál mindig jó illatú volt a víz..
"Be the change you want to see in the world."