Köszönöm az infókat.
Én is az közép méret felé hajlok .Biztos furcsa lesz 10 yellow benne kezdetben,de 3 petés úgyhogy remélem"hamar" benépesedik.
samanaj írta:Üdv!
Nemrég kezdtem a garnélázást és a Yellow Fire változatot választottam.
25 literes akvárium , mattan filter, légpumpával hajtva
13 yellow fire lakik benne 2 Anibias Nana,4 gömbmoha, 4 tő valiznéria. jávai moha (főleg a szűrő körül) úszó májmoha (csak egy kevés és ha szaporodik ritkítom.)
A világítás 3 fénylapka
http://www.orfeusz.hutira.hu/index.php/ ... /1/sort/3a
2 melegfehér és egy természetes fehér illetve ez a terv.
A ledek megvannak egy melegfehér minden nap megy 3db AA akkuról egyelőre.
A nappali fényt csak közvetetten kapja az akvárium mert nem szeretnék gyors algásodást.
A garnélák jól vannak össze is vesztek egy forrázott, hámozott borsószemen.
Kettő be is petésedett.
Kapják a sera garnélatápot es vmi jbl cseppeket a vedléshez.
A kérdések:
- Tápgolyót tehetek a nővényeknek ?
A legfontosabb: Beférne a 25 literbe még egy sepregető garnéla? (Jól érezné magát egyedül ?) (A látvány és a tisztogató képessége miatt szeretnék egyet.)
- A matten filter a mérések szerint 60 litert forgat át óránként. Állítólag 4x es szűrés az optimális azaz próbáljak valamit csinálni . hogy meglegyen ?
Tudnék heti pár liter lágyított , de nem ozmózisos vizet szerezni, Érdemes azt használni vízcserénél?
Akkor nem használnék vízelőkészítőket.
Előre is kösz a választ ha lesz
Az Anubias nem túl jó a garniknak, mérgező vegyületeket bocsájt ki, ha megsérül.
Frettner írta:Az Anubias nem túl jó a garniknak, mérgező vegyületeket bocsájt ki, ha megsérül.
Gabo írta:Frettner írta:Az Anubias nem túl jó a garniknak, mérgező vegyületeket bocsájt ki, ha megsérül.
Nem kötekedni akarok, de van erre bármilyen cáfolhatatlan bizonyítékod? Vagy bárkinek? Lett végezve olyan megismételt kísérlet, ahol egyértelműen bizonyítható, hogy ha feltrancsírozott anubiast raknak a vízbe, akkor elhullanak a garnélák?
...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég