Malaya is jó választás, vagy még talán a normál Tigris, ha tudsz lágyítani és nincs túl meleg Nálad.
Neocaridina nem kereszteződik a Caridina fajokkal, emiatt nem kell aggódni.
Üdv:)Gábor
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5830-ről
villosa írta:Sziasztok!
Ha a Neocardiniákat kinőttem, akkor mit javasoltok következő lépcsőnek?
ZS
Keiron írta:Mit értessz azon, hogy kinőtted a Neocaridinákat, milyen tapasztalatokat szereztél már a tartásuk folyamán, mert szerintem az igénytelenségük miatt nem sok tapasztalatot adnak? Ezt azért kérdem, mert én mindenkinek azt ajánlom, akinek vannak megfelelő akvarisztikai tapasztalatai, tisztában van a vízparaméterek (ph. kh. tds. ) fontosságával, ezeket mérni, beállítani tudja, az szerintem nyugodtan kihagyhatja őket, és előre léphet. Ha ez megvan, akkor lépj tovább nyugodtan bármiyen irányba, ha nincs akkor nem nötted ki a Neocaridinákat, de gondolom ez nem így van.
villosa írta:Keiron írta:Mit értessz azon, hogy kinőtted a Neocaridinákat, milyen tapasztalatokat szereztél már a tartásuk folyamán, mert szerintem az igénytelenségük miatt nem sok tapasztalatot adnak? Ezt azért kérdem, mert én mindenkinek azt ajánlom, akinek vannak megfelelő akvarisztikai tapasztalatai, tisztában van a vízparaméterek (ph. kh. tds. ) fontosságával, ezeket mérni, beállítani tudja, az szerintem nyugodtan kihagyhatja őket, és előre léphet. Ha ez megvan, akkor lépj tovább nyugodtan bármiyen irányba, ha nincs akkor nem nötted ki a Neocaridinákat, de gondolom ez nem így van.
Pont ezt, hogy régóta akvarizálok és a garnéláknál az RC-k és a Sakurák túl nagy működést nem igényeltek.. Szóval tanulósat keresek... sok év akvarisztikai gyakorlatával. A malaya és a babaulti azért tűnik jónak, mert magasabb hőmérséklet van nyáron idahaza, a fűtést meg télen megoldja aza akváriumi fűtő. Ha be kell állítani a vizet, az nem gond... Tehát ez a kettő szimpatikus. Mi jöhet még szóba?
Keiron írta:Ahogy Galagonya is írta, a tigris jó választás lehet, sok lehetőség van bennük, és szerintem próbálkozhatsz low grade crs, cbs garnikkal is. Ha jól tartod őket, akkor simán átvészelik a nyári kánikulát.
villosa írta:Keiron írta:Ahogy Galagonya is írta, a tigris jó választás lehet, sok lehetőség van bennük, és szerintem próbálkozhatsz low grade crs, cbs garnikkal is. Ha jól tartod őket, akkor simán átvészelik a nyári kánikulát.
Mit értesz "jól tartás" alatt?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég