Sziasztok!
Bátorkodom új témát nyitni, mert bár sokat olvasom a fórumot és rendkívül sok hasznos dolgot és tanácsot találtam már, több kérdésben is kérném a véleményeteket.
Gyerekkorom óta tartok és gondozok akváriumokat, de eddig elsősorban a halak kötötték le a figyelmemet. Az utóbbi időben fordultam a növényes akvarisztika felé, ezen keresztül pedig viszonylag gyorsan megérkeztem a garnélák varázslatos világába.
Egy 20L(38x22x24) akvárium várja már régóta, hogy otthont adjon valakinek, egy ideje néhány kisebb igényű növénnyel működik. Némi fórum böngészés után úgy gondolom, hogy remek kezdő otthon - "garni szálló" lenne belőle.
Azt már most sejtem, hogy -mint az akváriumok általában- osztódással fognak szaporodni a garnélás akik, mert nagyon sok különleges és elragadó fajta leledzik köztük és ha jól értem a legjobb őket külön-külön tartani. Engem elsőre a Neocaridina fajok bűvöltek el, és talán őket is a legkönnyebb kezdőként nevelni. Snowball, Red Cherry és Blue Pearl tetszik a legjobban, úgyhogy az első lakók közülük fognak kikerülni, illetve bekerülni.