Sziasztok .
Első alkalom, hogy garnélával próbálkozom ... miután a fórumot kiolvastam az utolsó betűig rászántam magam és elindítottam egy 25 literes nano-t ...
Ez még február 10.én történt. 9 féle növényt sikerül begyüjtenem, nyomom a CO2-t is házi élesztős palackból, zöldül és fejlődik minden szépen ...
Először persze halakat tettem bele mégbedig 10 darab pici (kb 1 cm.) Neont, 2 darab Petitellát, és 2 darab Sziámi ormányos márnát.
Hát az első CO2 túladagolást megkapták, de veszteség nélkül sikerült belőni a szintet, tehát Március 8.-án Nőknapjára hazavittem 4 darab Red Cherryt.
2 kifejlett nőstény és 2 pici hím.
A beszoktatás után kb. 1 órát jöttek mentek, aztán úgy eltüntek mint a fene ... , az első napon nem láttam őket. Aztán megjelentek ... ettek, az egyik nőstény vedlett egyet, majd megint eltüntek. Hosszas keresgélés után rájöttem, hogy a 2 nőstény kiválasztott egy helyet magának a szűrő mögött és nappal ott gubbaszt, néha előjönnek, esznek, es megint elbujnak. A hímeket meg azért nem látom mert picik és nem elég szinesek, valamint egyfolytában úton vannak mintha keresnének valamit.
Eddig 2 vízcserét (kb 40 %-osat) értek meg, Vasárnap a másadik vízcserénél amikor a szűrőt kivettem, hogy megtakarítsam észrevettem, hogy mind a két nőstényem petés lett. A kissebbiknek narancs színű golyócskák figyelhetők meg, a nagyobbiknak feketék. Amúgy a két nőstény színe megjott, kivirultak és tényleg
cseresznyéhez hasonló piros színuk lett.
Engem az érdekel tulajdonképpen, hogy a leendő kis garnélák veszélyben vannak-e a fent említett halállománytól vagy sikerűl felnőniük.
Üdvözlettel
Szabó Zsolt - Székelyudvarhely - Románia
U.I. elnézést az ékezetek miatt ... angol billentyűzetem van és nehéz így pötyögni ..